آشنایی با انواع رادیاتور

رادیاتور
  • برای گرمایش منازل خود از چه سیستم گرمایشی استفاده میکنید ؟ بخاری ، موتورخانه ، و یا پکیج های دیواری ؟
    آیا تا به حال به این فکر کرده اید ؟ که کدامیک از این موارد علاوه بر گرمایش به کاهش هزینه های انرژی و زیبایی منزل شما کمک بیشتری خواهد کرد.
    امروزه با توجه به بحران انرژی در جهان بیشتر مردم خواهان سیستم های گرمایشی هستند ، که علاوه بر کاهش مصرف انرژی گرمای مطبوعی نیز به همراه داشته باشد و از طرف دیگر زیبایی منازل را تحت الشعاع قرار ندهد.
    استفاده از بخاری های قدیمی علاوه بر جایگیری به دلیل اینکه تنها فضای چند متری جلوی خود را گرم میکرد دیگر به مصرف کنندگان عزیز توصیه نمیشود ، از طرف دیگر لوله های داغ فلزی آن که برای خروج گاز های حاصل از سوختن گاز شهری بوجود می امد چهره ی زیبای در منازل باقی نمیگذاشت.
    با پیشرفت سیستم گرمایشی و آمدن پکیج های دیواری استفاده از رادیاتورها بیش از پیش مورد استقبال مردم قرار گرفت ، چرا که در این سیستم به علت ایجاد شدن جریان همرفتی در منزل و رد شدن لولهای آب گرم از کف منزل یک گرمای دل نشین به صورت یک نواخت در منزل شما عزیزان به وجود می اورند.
    در این مقاله ما قصد داریم ، شما را بیشتر با رادیاتور و مباحث مربوط به آن اشنا کنیم ، پس با ما همراه باشید و سوالات خود را در بخش کامنت همین مقاله با ما درمیان بگذارید.

    نحوه عملکرد رادیاتور:

    رادیاتورها با استفاده از جریان همرفتی عمل میکنند ، به این صورت که آب داغ از مسیر پکیج وارد لوله های رادیاتور شده و با گرم شدن رادیاتور هوای اطراف آن نیز شروع به گرم شدن میکند و به دلیل سبک بوده به سمت بالای اتاق حرکت میکند ، از طرف دیگر هوای سرد که سنگین است در قسمت پایینی اتاق قرار گرفته و ، جای گزین هوای گرم شده و پس از گرم شدن به بالا میرود.این جریان به قدری ادامه پیدا میکند ، که دیگر هوای سردی در اتاق وجود نخواهد داشت.
    برای مطالعه مقاله نحوه عملکرد پکیج در حالت زمستانه  اینجا کلیک کنید.

    انواع رادیاتور از نظر جنس مواد سازنده :

    • فولادی :
      فرایند تولید بسیار ساده می باشد. مراحل تولید آن عملیات متداول صنعت آهنگری مثل برش ، پرس کاری ، فرم دهی و جوشکاری است. پره های رادیاتور فولادی بصورت یک بلوک غیر قابل تفکیک تولید می شود یعنی پس از تولید قابلیت اضافه و کم کردن پره را ندارند ولی در مورد آلومینیومی این قابلیت وجود دارد.
      وزن آن برای هر متر مربع سطح حرارتی 10 کیلوگرم و هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای 61 درجه سانتی گراد حدود 441 کیلوکالری در ساعت می دهد. این رادیاتورها بصورت صفحه ای و پره ای تولید میشوند.
    • آلومینیومی :
      بصورت پره ای تولید میشود و قابلیت افزودن و کم کردن پره وجود دارد. در این نوع تولید به دلیل داشتن پره های فرعی قدرت گرمایش بیشتری نسبت به چدنی و فولادی می باشدرادیاتور آلومینیومی سبک تر ، زیباتر و ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به فولادی دارد.
      رادیــــاتورهای آلومینیومی از فرآیند تولید متشکل از ریخته گری تحت فشار ، لحیم کاری سخت ، رنگ آمیزی و کنترل کیفیت برخوردار بوده که شمش های آلومینیوم ماده اولیه اساسی تولید آنها بشمار می آیند.
      هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای 61 درجه سانتی گراد حدود 350 کیلوکالری در ساعت به محیط حرارت می دهد.
      برای مطالعه ی علت بوی گاز از پکیج اینجا کلیک کنید.
    • چدنی :
      رادیاتور های چدنی معمولاً نیز بصورت پره ای ساخته می شوند. جنس آنها از چدن بصورت ریخته گری تولید می گردد و اتصال پره های توسط مغزی چپ گرد و راست گرد انجام می گیرد. در این مدل ها به علت مقاومت در برابر زنگ زدگی و ضخامت جداره  برای محیط های مرطوب کاربرد بیشتری دارد ولی در مقابل ضربه شکننده است.
      وزن آن برای هر متر مربع به 1 تا 10 کیلوگرم می رسد. ضریب انتقال حرارتی آن حدود 01 کیلو کالری بر متر مربع است.
      برای مطالعه مقاله تعمیر برد پکیج اینجا کلیک کنید.
    • پانلی :
      اکثر مواقع از جنس فولاد می باشد. امروز در اکثر کشورهای اروپایی رواج پیدا کرده است. یکنواختی بیشتر در گرمایش نسبت به رادیاتورهای پره ای در رادیاتور های پنلی وجود دارد. سطح تابش یکنواخت و گسترده و بالطبع گرمای تابشی بیشتر نسبت به انواع رادیاتور پره ای در این مدل از رادیاتور وجود دارد.
      از دیگر مزایای این نوع از رادیاتور می توان به زیبایی و تناسب با اغلب طرح های دکوراتیو، آب بندی خوب و نصب یکپارچه، امکان نصب رادیاتورها از هر طرف می باشد.

    برای مطالعه مقاله آشنایی با شیر برقی پکیج اینجا کلیک کنید.

    آشنایی با انواع رادیاتور از نطر کارایی :

    رادیاتور شوفاژ از گذشته تا کنون انواع مختلفی داشته است که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • رادیاتور پنلی :
      رادیاتورهای پنلی در نگاه اول ظاهری شبیه به نوع پره‌ای دارند ولی سطح آن‌ها پیوسته است. این سطح پیوسته، موجب انتقال یکنواخت گرما شده و بازده حرارتی بالایی دارد. مشکلی که در این نوع رادیاتور وجود دارد، غیرقابل تعمیر بودنشان است. دلیل این امر هم پیوسته بودن رادیاتورهای پنلی است که برخلاف نوع پره‌ای، امکان جداسازی قسمت‌های آن را ندارید.
    • وزن کم
    • زیبایی و شکیل بودن
    • نیاز کمتر به گردش آب
    • نسبت به نوع پره ای بازده گرمایی بیشتری دارد.
    • درصد انتقال حرارت بیشتر به وسیله تشعشع و در نتیجه برخورداری از آسایش حرارتی بیشتر
    • به دلیل این که از جنس فولاد می باشد، سازگاری بیشتری با پکیج ها دارد.
    • رادیاتور پره ای :
      نوع پره‌ای که جنسی از فولاد و رنگی خاکستری داشتند. بعد از گذشت زمان، رادیاتورهای پره‌ای جدیدتری وارد بازار شدند. کمی تخت و ظریف‌تر طراحی شده و با رنگی سفید، ظاهرشان زیباتر بود. جنس رادیاتورهای پره‌ای از فولاد و آلومینیوم بود. به دلیل قیمت بالا و احتمال خوردگی فولاد با گذشت زمان، استفاده از آلومینیوم پیشنهاد می‌شود. سایز و تعداد پره‌های رادیاتور بسته به ابعاد اتاق انتخاب می‌شود.در صورتی که قسمتی از این رادیاتورها دچار مشکل شود، امکان تعمیر داشته و می‌توانید آن بخش را تعویض کنید. رادیاتورهای پره‌ای نسبت به سایر مدل‌ها گرمادهی بیشتری دارند. برای محیط‌های مرطوب و حمام هم این نوع رادیاتور پیشنهاد می‌شود.

      • قابلیت انتخاب تعداد پره رادیاتور با توجه به میزان گرمای مورد نیاز محیط
      • در صورت خرابی یا سوراخ شدن پره امکان تعویض آن وجود دارد.
      • میزان انتقال حرارت بالا (ضریب هدایت حرارتی نسبتاً بالا)
      • نسبت به سایر انواع رادیاتور ها طول عمر و دوام بیشتر
        برای مطالعه مقاله روش نصب حوله خشک کن اینجا کلیک کنید.
    • رادیاتور حوله خشک کن :
      این محصولات برای حمام، استخر و سالن‌های ورزشی از کاربردی‌ترین‌ها هستند. برای خشک کردن حوله‌، دستمال و حتی لباس می‌توانید از این ابزار استفاده کنید. البته امروزه طراحی این محصولات بسیار متنوع شده و برخی در قالب طبقه‌های دیواری تولید می‌شوند. این طبقات دیواری قابلیت خشک کردن و در عین حال نگهداری حوله هم دارند که در نوع خود بی نظیرند.
    • رادیاتور قرنیز و شیشه ای :
      از بهترین و پر طرفدار ترین شوفاژها می توان به رادیاتور قرنیزی و شیشه ای اشاره نمود به خصوص نوع قرنیزی از انجا که در زندگی امروزی به دکوراسیون داخلی اشغال نکردن فضای زیاد خیلی اهمیت داده می شود می توان نسل جدیدی از سیستم های گرمایشی را با عنوان قرنیزی انتخاب و خریداری نمود این نوع علاوه بر صرفه جویی و راندمان بالا ظاهر زیبایی نیز دارد و بنابراین می تواند نیاز هر فرد و یک خانواده را برآورد نماید .رادیاتورهای قرنیزی در دو نوع الکترونیکی و هیدرونیک ساخته می شوند .
    • قابل تطبیق با هر دکوراسیون و چیدمان
    • ظاهر زیبا
    • اشغال فضای کم زیبا در حاشیه پایینی دیوار قرار میگیرند
    • انتشار گرما به صورت متعادل
    • بی سرو صدا بودن
    • امکان زنگ زدگی به دلیل پره های فلزی
    • محدود شدن شما در چیدمان لوازم خانه زیرا باید اطراف ان خالی باشد.

    برای مطالعه مقاله علائم خرابی شیر پرکن پکیج اینجا کلیک کنید.

    بهترین محل نصب رادیاتور :

    بهترین محل نصب برای رادیاتورهای در مکان های سردی مانند ، در کنار پنجره ، در راهرو ها و در هر قسمتی از منزل که نسبت به سایر مکان ها خنک تر است، میتوانید رادیاتور را نصب کنید. با این کار مقداری از حرارت رادیاتور صرف تلفات پنجره شده و مابقی هم صرف گرم کردن فضای اتاق می‌شود. اطراف رادیاتورها باید باز باشد تا گرما بهتر در محیط در جریان باشد.
    هرگز در مقابل رادیاتور خود وسایل بزرگی قرار ندهید ، تا از گردش هوا جلوگیری نشود.
    برای مطالعه ی مقاله ارور 40 70 پکیج ایران رادیاتور اینجا کلیک کنید.

    هواگیری رادیاتور :

    برخی اوقات شاهد این موضوع هستیم، که رادیاتور گرمای مناسب را نداشته و قادر به گرم کردن محیط شما نخواهد بود ، در هنکام بروز این مشکل باید با مطالعه آموزش هواگیری پکیج نسبت هواگیری سیستم خود اقدام نمایید ، در صورت اقدام به هواگیری پکیج و گرم نشدن رادیاتورها با کارشناسان ما در تماس باشید ، تا نسبت به تعمیر پکیج شما در محل حاضر شوند.
    برای مطالعه مقاله ضررهای نگهداری پکیج در منزل اینجا کلیک کنید.

    نظافت رادیاتور :

    نظافت وتمیز کردن رادیاتور یکی از اصول نگهداری از آن است ، شما باید به صورت مرتب رادیاتورهای خود را با یک دستمال مرطوب تمیز نمایید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس با کارشناس