معنی نوشته های روی کمپرسور کولر گازی

معنی نوشته های روی کمپرسور کولر گازی
  • شرط خرید درست و نگهداری از یک محصول داشتن آگاهی لازم نسبت به آن است ،کولر گازی به عنوان محبوب ترین سیستم تهویه که این روزها مورد توجه قرار دارد نیز از این مورد مستثنی نیست .ما باید اطلاعات درست و دقیقی از تمامی اجزای این سیستم تهویه داشته باشیم تا در صورت نیاز و بروز مشکل بتوانیم آن را برطرف کنیم.در این مقاله قصد داریم به توضیح نوشته های روی کمپروسور کولر گازی بپردازیم و معنی نوشته های روی کمپرسور کولر گازی ،قلب تپنده دستگاه را برای شما بیان کنیم.با ما همراه باشید و سوالات خودتون رو در کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.

    نوشته های روی کمپرسور کولر گازی :

    بر روی تمامی کمپرسور های کولرگازی پلاکی درج شده که حاوی مطالب بسیار مهمی است ،که برای خرید تعمیر و سرویس کمپرسور کولر گازی بسیار مهم است.
    چرا که حاوی مطالب فنی است که دانستن آنها بسیار مهم و حائز اهمیت است.

    1-مدل و ظرفیت دستگاه :

    اولین خط اطلاعات مربوط به مدل دستگاه ذکر شده که معمولا اعداد و حروف برای شرکت سازنده معرف بعضی از موارد هست. یعنی بطور مثال، اعداد حروف معرف ظرفیت، نوع مبرد، سال ساخت، سرد و گرم بودن و … میباشد.

    برای مطالعه مقاله بهترین راه های تشخیص کولر گازی اصلی از تقلبی اینجا کلیک کنید.

    2-ولتاژ کمپرسور و تک فاز یا سه فاز بودن آن

    بخش 1 و 7 در تصاویر بالا نشان‌دهنده ولتاژ و تعداد فاز کمپرسور کولر گازی است. در کمپرسور تصویر سمت راست، همان طور که در بخش شماره 1 مشخص شده است، این کمپرسور با برق تک فاز ac و ولتاژ 220 تا 240  50Hz  کار می‌کند؛ بنابراین نباید ولتاژ آن بیشتر از حد ذکرشده باشد.

    اما در تصویر کمپرسور سمت چپ که با برچسب شماره 7 مشخص شده است، نشان می دهد که این کمپرسور با برق 3 فاز ac و ولتاژ 380 تا 420 50Hz کار می‌کند.

    3-نوع گاز کمپرسور

    بخش 3 در تصویر سمت راست اشاره به گاز مخصوص این کمپرسور دارد که این کمپرسور با گاز R22 سازگار است.

    گازهای R22 و R12

    دو تا از گازهای مصرفی در کمپرسورها گازهای R22 و R12 می باشد. این گازها به گازهای گلخانه ای معروف هستند که استفاده از این نوع گازها ممنوع شده است اما در گذشته یکی از محبوب ترین گازها برای استفاده در کمپرسور بودند. استفاده از این نوع گازها در یخچال و کولر گازی های قدیمی بوده است و اکنون برای تعمیر کمپرسورهای آن ها، از این گازها استفاده می کنند. بنابراین در صورتی که بر روی مشخصات فنی کمپرسور یخچال فریزر یا کولر گازی، نام گاز R22 را مشاهده کردید، احتمال 90 درصد این کمپرسور قدیمی است.
    برای مطالعه مقاله کمپرسور روتاری بهتر است یا پیستونی اینجا کلیک کنید.

    گاز R404

    این نوع گازی یکی از گازهای مصرفی در کمپرسور یخچال های ویترینی می باشد و گازی به اصطلاح جدیدی می باشد. طبق بررسی هایی که کارشناسان سیستم های برودتی انجام داده اند، این گاز R404 را می توان جایگزین گازهای R22 کرد که سابقه خوبی برای حفظ محیط زیست ندارد. در نتیجه در پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی و انتخاب یک کمپرسور مناسب برای دستگاه خود، در صورتی که روی پلاک گاز R22 را نوشته بود، می توانید با گاز R404 عوض کرد.

    گاز R410

    یکی از گاز های استفاده شده در کمپرسورهای کولر گازی گاز R410 می باشد یکی از بهترین ویژگی های گاز R410 که این گاز را از باقی گازها متمایز می کند قدرت بسیار بالای جذب و آزاد کردن گرما می باشد. به همین جهت در بیشتر کولر گازی های جدید در سال های اخیر 2019 و 2020 از این نوع گاز و نمونه مشابه آن، استفاده می شود.

    گاز R600

    یکی از خطرناک ترین گاز های مصرفی در کمپرسور گاز  R600می باشد زیرا این گاز قابلیت انفجاری دارد. از نظر تشابه این گاز تشابه زیادی به  گاز مبرد R12 دارد. یکی از مواردی که باید  برای جایگزینی گازهای کمپرسور به آن توجه کنیم این است که اگر کمپرسوری قبلا از گازهای فریونی استفاده میکرده جایگزنی آن با گاز  R600بسیار خطرناک می باشد و جایگزینی این گاز ممنوع می باشد.

    برای مطالعه مقاله علت یخ زدن کولر گازی اینجا کلیک کنید.

    4-محافظت از کمپرسور در برابر حرارت (thermally protected)

    همانطور که در بخش 4 تصویر سمت راست مشخص است، Thermally protected به معنی محافظ حرارتی بوده که به هر دلیل اگر حرارت کمپرسور زیاد شود به‌وسیله یک  قطعه به نام (olp) که مخفف عبارت overload Protector و به معنی محافظت در برابر اضافه‌بار است کنترل شده و تا برگشتن به حالت عادی جریان قطع می شود (بخش 6 در تصویر).

    اورلود یک رله حرارتی بی متال است که در صورت بالا رفتن حرارت  کمپرسور به هر دلیل جریان برق را قطع می‌کند تا شرایط به حالت اول برگشته و دوباره اجازه راه‌اندازی به کمپرسور داده شود.

    اما بی متال چیست وچگونه کار‌ می‌کند؟

    بیمتال به معنی دو فلز است. بی در زبان یونانی به معنای 2 و متال هم به معنای فلز است این دو فلز غیر هم‌جنس بوده و اگر حرارت داده شود از هم فاصله می گیرند که باعث قطع جریان شده و به‌محض سرد شدن دوباره جریان را وصل می‌کنند.

    5-ساز گاز بودن با محیط زیست (RoHS Compliant)

    شاید شما هم هنگام خزید محصولات الکترونیکی یا سخت افزاری یا لوازم خانگی با این عکس عبارت (RoHS Compliant) برخورد کرده باشید. آیا میدانید معنی ومفهوم عبارت زیر چیست؟

    6-RoHS چيست؟

    RoHS مخفف عبارت Restriction of Certain Hazardous Substances می باشد (بخش 5  در تصویر). در واقع اين عبارت معرف قانونی است که در اروپا وضع شده و بر اساس توافقات، وجود 6 ماده خطرناک براي سلامتي انسان و طبيعت را در محصولات الکترونيکي و خصوصاً قطعات کامپيوتري منع کرده است. اين 6 عنصر عبارتند از: کادميوم، جيوه، کروميوم، PBB ، BDE و سرب.

    RoHS Compliant را با نام Lead-Free نيز مي شناسند. البته عبارت اول مفهوم کاملتری را مورد توجه قرار می دهد. اين قانون از تاريخ اول جولاي 2006 به مرحله اجرا در آمد و از آن تاريخ تمامی  محصولاتی که فاقد گواهينامه RoHS Compliant بودند بازار فروش خود را در اروپا مسدود شده يافتند. به همين دليل سازندگان تجهيزات الکترونيکي موظف شدند عناصر فوق الذکر را از محصولات خود حذف کنند تا بدين ترتيب بتوانند اجازه فروش در اروپا را کسب کنند.
    برای مطالعه مقاله لوله کشی کولر گازی اینجا کلیک کنید.

    7-RATED CURRENT نرخ جریان مصرفی در پلاک کولر گازی :

    این نوشته اشاره به آمپر مصرفی دستگاه در حالت فول لود دارد ، یعنی شرایط طراحی دستگاه بطور سرانگشتی و تقریبی، آمپر مصرفی دستگاه رو میشه از روی ظرفیت دستگاه بدست آورد کافیست ۳تا صفر آخر ظرفیت دستگاه رو بردارید و عدد باقی مونده رو تقسیم بر ۲ کنید
    برای مثال : یک دستگاه داریم ۱۲۰۰۰ هست. سه تا صفرشو بردارید میمونه ۱۲ و تقسیم بر دو کنید جواب ۶ آمپر است.در مورد دستگاه ۲۴۰۰۰ برابر ۱۲ آمپر است، این مقدار برای اینکه یک حدودی تو ذهنتون باشه بد نیست حالا به پلاک های بالا توجه کنید و مقادیر رو با رابطه بالا حساب کنید و با عدد نوشته شده روی پالک مقایسه کنید ،قطعا به مقدار نزدیکی میرسید.

    8-Rated Power Input :

    این مقدار به زبان ساده، اشاره به توان مصرفی برقی دستگاه دارد و رابطه مستقیم با پول برق دستگاه دارد یک اشتباه بزرگ که بعضی دوستان انجام میدن این است که این مقدار رو بعضی مواقع با توان برودتی اشتباه میگیرن درحالیکه این مقادیر کامل متفاوت هستد.

    9-Max Current جریان حداکثر :

    توجه کنید که ، این آمپر نوشته شده روی دستگاه رو با آمپر نرمال اشتباه نگیرید این عدد نوشته شده جریان حداکثری دستگاه هست و هرچه جریان دستگاه به این مقدار نزدیک بشه، یعنی به شرایط اورلود، نزدیکتر شدیم.

    10-سطح صدا Noise در پلاک کولر گازی

    این نوشته اشاره به سطح صدای تولید شده دستگاه دارد و واحد آن هم بر حسب دسیبل ذکر شده است.البته این سطح آلودگی صوتی با عدم توجه به نکات مهم در نصب و نصب غیر اصولی ممکن است بیشتر هم شود.برای همین ما در بسیاری از مقالات به انتخاب یک نصاب خوب برای نصب کولر گازی به شما عزیزان تاکید کرده ایم.

    11-Heating Capacity ظرفیت گرمایشی

    در کولر گازی های دارای سیستم گرمایشی این اعداد مانند قسمت سرمایش درج شده و حاوی اطلاعاتی از جمله،ظرفیت گرمایشی ، آمپر مصرفی در حالت گرمایش و توان ورودی در حالت گرمایش دارد.

    12-کلاس آب و هوایی Class Climate

    در مقاله کلاس آب و هوایی کولر گازی به طور کامل به این موضوع پرداخته ایم و به شما عزیزان توضیح دادیم که هرکدام از کمپرسورهای کولر گازی برای چه نوع آب و هوایی مناسب است.

    در سطح جهان 3 نوع کلاس آب و هوایی وجود دارد که از جمله آن‌ها می توان به :

    1 – کلاس آب و هوایی T1 (معتدل)
    2 – کلاس آب و هوایی T2 (خنک و سردسیر)
    3 – کلاس آب و هوایی T3 (گرمسیری) اشاره کرد.

    T1: آب و هوای معتدل، کولر گازی/ چیلر: 18 تا 43 درجه سانتی گراد، هیت پمپ: 7- تا 43 درجه سانتی گراد

    T2: آب و هوای خنک، کولر گازی/ چیلر: 10 تا 35 درجه سانتی گراد، هیت پمپ: 7- تا 35 درجه سانتی گراد

    T3: آب و هوای گرم، کولر گازی/ چیلر: 21 تا 52 درجه سانتی گراد، هیت پمپ: 7- تا 51 درجه سانتی گراد

    چرا انتخاب کولر گازی بر اساس کلاس آب و هوایی مهم است؟

    – در مصرف برق صرفه جویی می‌شود
    -بالا بردن راندمان
    – کاهش هزینه‌های کولر گازی
    – بازدهی دستگاه
    – افزایش طول عمر مفید کولر گازی منجر می‌شود.

    13-REFRIGERANT نوع و وزن گاز در پلاک کولر گازی:

    بیانگر نوع گاز مصرفی بکار رفته در کولر گازی و مقدار آن است که عموما مقدار بر حسب کیلوگرم ذکر شده است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس با کارشناس