اگر مقالات ما را دنبال کرده باشید ،بارها از لزوم سرویس پکیج در ابتدای فصل سرما برای شما صحبت کرده ایم ، و به شما عزیزان گفتیم که در صورت عدم سرویس به موقع پکیج دیواری علاوه بر تحمیل هزینه های گزاف تعمیرات شما گرمای لازم را نیز دریافت نخواهید کرد ، و از راندمان کاری پکیج شما کاسته خواهد شد .در این مقاله میخواهیم از لزوم رسوب زدایی رادیاتور پکیج با شما صحبت کنیم ،و به شما آموزش دهیم که چگونه رادیاتور را رسوب زدایی کنیم ؟ مقالات ما را دنبال کنید تا خودتون تعمیرکار منزل خودتون باشید .
تجربیات خودتون رو با ما در کامنت ها به اشتراک بگذارید و سوالات خودتون رو از ما بپرسید .کارشناسان تهران سرویس در کمتر از یک ساعت برای تعمیر پکیج شما در محل اعزام خواهند شد.
رسوب زدایی رادیاتور پکیج :
این کار امری بسیار مهم و حیاتی است چرا که در صورت وجود رسوب در رادیاتور رسوبات داخل لوله کشی و رادیاتور ها با چرخش پمپ به داخل دستگاه کشیده میشود و باعث گرفتگی مبدل خروجی های پمپ و کلیه اتصالات پکیج خواهد شد که گاهاً برای پیدا کردن جای دقیق این گرفتگی وقت زیادی باید صرف شود و هزینه بر هم می باشد.حتی در صورتی که در مسیر شیلنگ برگشت شوفاژ یعنی شیلنگی که زیر پمپ قرار گرفته است صافی نصب شده باشد ، این رسوبات پشت توری صافی آمده و مسیر را کاملا کیپ خواهد کرد و عدم گردش صحیح آب باعث صدمه زدن به دستگاه شما می گردد.
بهترین زمان برای رسوب زدایی و تمیز کردن رادیاتور پکیج :
بهترین زمان برای رسوب زدایی و تمیز کردن رادیاتور ها درست قبل از گذاشتن پکیج روی حالت زمستانه است ، چرا که در صورت شروع به کار پکیج دیواری و گدشت آب بوسیله ی پمپ پکیج تمامی این رسوبات به داخل پکیج رفته و باعث گرفتگی تمامی قطعات خواهد شد.پس بهتر است پیش از روشن کردن پکیج دیواری برای فصب سرما اقدامات زیر را انجام دهید .
مشکلات ناشی از عدم رسوب زدایی رادیاتور پکیج :
- کاهش فشار و سرعت حرکت آب گرم از پکیج به سمت مکان های مصرف
- بالا رفتن فشار پکیج
- سر ریز شدن آب از زیر پکیج ( در این خصوص مطالعه مقاله دلیل آبریزی از زیر پکیج چیست می تواند برای شما مفید باشد).
- بروز مشکل در نحوه گرم شدن رادیاتورها به این صورت که قسمت پایین رادیاتور گرم است در حالی که قسمت بالایی آن سرد است.
- سرد ماندن رادیاتورهایی که در فاصله دورتری از پکیج نصب شده اند.
لوزام مورد نیاز برای تمیز کردن رادیاتور پکیج :
- حولههای قدیمی یا ملحفههای کهنه
- پیچ مخصوص هواگیری رادیاتور
- آچار قابل تنظیم
- سطل
- نوار تفلون
- شلنگ آب
مراحل شست و شو و رسوب زدایی رادیاتور :
1-سیستم گرمایشی خود را خاموش کنید :
قبل از هرگونه اقدام برای رسوب زدایی رادیاتور ها اول باید سیستم گرمایشی خود را خاموش کنید .و مطمئن باشید که رادیاتور خاموش است.
2-یک ملحفه یا پارچه کهنه زیر رادیاتور پهن کنید :
با این کار از کثیف شدن کف پوش ها و نشتی آب احتمالی به زمین جلوگیری کنید.
3- شیر رادیاتورها را باز کنید :
در مرحله بعد، باید رادیاتور را از بقیه اجزای آن مانند لولهها جدا کنید.
ابتدا شیر رادیاتور ترموستاتیک (TRV) را با چرخاندن آن به حالت ‘0’ یا خاموش درآورید.
درپوش پلاستیکی ولو رادیاتور را بردارید و سپس با استفاده از آچار، شیر را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید. هنگام بستن ولو رادیاتور، تعداد دورهایی که ولو را میچرخانید بشمارید و آن عدد را جایی یادداشت کنید. این به شما کمک میکند تا بعداً راحتتر رادیاتورهای خود را دوباره وصل کنید.
4-آب درون رادیاتور را بهطور کامل تخلیه کنید :
- سطلی زیر شیر تخلیه قرار دهید. یک آچار را روی بدنه سوپاپ بگیرید و با استفاده از یک آچار دیگر، مهرهای را که رادیاتور را به شیر متصل میکند، باز کنید.
- برای باز کردن پیچ جریان آب رادیاتور از کلید مخصوص هواگیری رادیاتور استفاده کنید، این کار باعث میشود هوای موجود در رادیاتور تخلیه شود. این کار به خروج آب از لولههای رادیاتور کمک میکند.
- هر آنچه که از رادیاتور خارج میشود را در سطل جمعآوری کنید.
- شیر را به روشی که در بالا گفته شد باز کنید تا آب بیشتری خارج شود. همچنین میتوانید رادیاتور را کج کنید تا مطمئن شوید تمام محتویات درون لولههای رادیاتور بهطور کامل خارج شده است.
5- رادیاتور را باز کنید و شستشو دهید :
هنگامی که خروج جریان آب از لولههای رادیاتور متوقف شد، میتوانید رادیاتور را کاملاً جدا کرده و از براکتها خارج کنید. در همان حال که رادیاتور را بلند میکنید، آن را به یک طرف کج کنید تا آب باقیمانده در لولهها داخل سطل خالی شود. اکنون میتوانید رادیاتور را برای شستشو بیرون ببرید. شلنگ را روی ورودی لوله قرار دهید و آب را باز کنید تا لجن داخل لولهها خارج شود. میتوانید شلنگ را از طرف دیگر لوله هم وارد کنید و شستشو را ادامه دهید و این کار را تا زمانی که آبی که از طرف دیگر لوله خارج میشود شفاف شود، ادامه دهید.
6-تمیز کردن پره های رادیاتور :
زمانی که مراحل بالا را انجام دادید از مسیر لوله ها رادیاتور می توانید شن و ماسه و یا آشغال ها را تخلیه نمایید و مرحله بعدی تمیز کردن پره های رادیاتور می باشد که باید آن را تمیز نمایید. در زمان انجام این کار باید شیر آب ورودی همه رادیاتورها بسته شود و سپس یک به یک آن ها را باز نمایید و ببندید.
7-رادیاتور را دوباره وصل کنید :
- پس از اتمام شستشوی رادیاتور، میتوانید آن را با استفاده از اجرای معکوس دستورالعملهای بالا وصل کنید.
- هنگام اتصال مجدد رادیاتور، ولو رادیاتور را به همان تعداد دوری که قبلاً گفته شد بچرخانید.
- شیر خروجی بالای رادیاتور را باز کنید تا هوای موجود در لولهها خالی شود.
جنس نامناسب لوله و سختی بالای آب چگونه می تواند باعث بروز انسداد و تجمع رسوب در داخل مسیر لوله کشی رادیاتور و پکیج شود؟
لوله های متفاوتی را می توان در سیستم لوله کشی پکیج و رادیاتور به کار برد. در این بین می توان از لوله های فلزی، پلاستیکی، پلیمری و چند لایه نام برد.
ولی تنها لوله ای که بیشترین ضریب احتمال انسداد به علت تجمع رسوبات را دارد، لوله فلزی است، مخصوصا اگر میزان سختی آب بالا باشد.
سختی آب بالا یعنی اینکه میزان زیادی املاح و مواد معدنی مانند سدیم و منیزیوم در ساختار مولکولی آب موجود باشند. در این صورت این مواد و املاح با مواد فلزی موجود در لوله های فلزی وارد واکنش شده و نتیجه این واکنش تشکیل حجم زیادی اکسید آهن است.
تجمع اکسید آهن در لوله اگر از حدی بالاتر شود، می تواند مسیر لوله و مدار حرکت آب را مسدود کند و این مشکلی است که متاسفانه ممکن است به دفعات در پکیج و یا رادیاتور رخ دهد و راهی جز شستشوی مدار پکیج و رادیاتور باقی نمی ماند.
روش رسوب داخل رادیاتور :
آب خارج شده از رادیاتور به رنگهای قهوه ای و قهوه ای بسیار تیره باشد.
پکیج شما موقع روشن شدن بسیار صدا میدهد.
زمان زیادی برای گرم شدن رادیاتور ها لازم باشد.
گرم نشدن یکسان رادیاتور و سردن ماندن نقاطی از آن
پکیج به سرعت خاموش و روشن میشود.
پکیج دیواری به سرعت به دمای 80 درجه برسد.
رسوب زدایی رادیاتور پکیج دیواری :
با تمامی توضیحات بالا چنانچه شما نتوانستید رادیاتور پکیج خود را تمیز کنید ، کافیست با نزدیکترین شعبه تهران سرویس به محل سکونت خود تماس حاصل نمایید.اعزام نیرو در کمتر از یک ساعت و ضمانت 6 ماه خدمات ما دلیل برتری ماست.